Ny teknologi hever smakskvaliteten på frysetørret kaffe

Instant kaffe

Pulverkaffe er enkelt å bruke og har ingen tilberedningstid – ut over den tiden det tar å koke opp vannet du trenger. Det er kanskje den viktigste grunnen til at dette kaffealternativet fungerer bra i gitte situasjoner.

Den ble oppfunnet allerede i 1901, men ble ikke tatt i kommersiell bruk før på slutten av 30-tallet. Produktet kan tilvirkes på to ulike måter; enten ved å frysetørke kaffen som innebærer at den først fryses ned før vannet/isen fjernes, eller ved at den spray-tørkes. Spray-tørking innebærer at kaffen kjøres inn i et kammer under høyt trykk. Her blir så kaffedråpene tørket av varm luft.

Pulverkaffe er et praktisk og holdbart produkt – som har gjennomgått minimalt med utvikling på de mer enn 60 årene det har vært tilgjengelig på det norske markedet. Nå er det imidlertid store endringer på gang!

Joh. Johannson Kaffe lanserer nå to nye varianter som hver på sitt vis er noe helt annet enn pulverkaffen du er vant til. Den ene varianten er en økologisk Fairtrade-kaffe i pulverform hvor pulveret rett før pakking tilsettes et tynt lag med kaffeolje. Det blir gjort for å bevare og fremheve de gode smaks- og aromastoffene.

Den andre pulvervarianten, Guatemala 5 % mikromalt pulverkaffe, lages på en ny og spennende måte som bidrar til å fremheve den markante aromaen fra Arabica-bønnene som benyttes. Produksjonsmetoden går i korthet ut på at pulverkaffen blandes med finmalt, regulær kaffe – noe som gir en helt annen smaksopplevelse.

Mikromalt kaffe er blitt en stor suksess i de markedene den har vært tilgjengelig. Det er all grunn til å tro at den vil få en god mottakelse også i det norske markedet.